Indien u een product/object heeft dat u graag omgezet zou willen hebben in een digitaal 3D CAD bestand dan kunnen wij dit voor u verzorgen. 
Wij kunnen dit bij u op locatie doen maar u kunt het product/object ook naar ons toesturen, waarna wij middels een 3D scanner een "kopie" kunnen maken van de buitenkant.
Alle verzamelde data middels de 3D scan is veelal onvoldoende om er een nauwkeurig digitaal 3D bestand van te maken, wij zullen dan ook deze RAW-data verwerken middels 3D software alvorens er een compleet digitaal 3D CAD bestand gegenereerd kan worden.
Interne structuren kunnen desgewenst ook direct handmatig toegevoegd worden, zodat het niet alleen van buiten maar ook van binnen een complete replica is van het product/onderdeel.

Zie voorbeeld video hoe wij een schaalmodel van een brandweervrouw met kind op de arm gemaakt hebben.

 for mobile devices click here to watch the video

Wanneer is 3D scanning interessant?

  • U heeft een defect/beschadigd onderdeel en deze is niet meer verkrijgbaar via de standaard inkoopkanalen. Wij scannen dan het onderdeel in en "repareren" deze digitaal om vervolgens een "kopie" van het origineel voor u uit te printen in de juiste materiaalsoort, zodat u weer beschikt over een compleet functionerend onderdeel.
  • U bent een onderdeel kwijt en deze is niet meer verkrijgbaar via de standaard inkoopkanalen. Wij beoordelen de technische werking/functie van het zoekgeraakt origineel en kunnen het nog bestaande tegendeel inscannen en deze gegevens gebruiken om een replica te ontwerpen middels 3D software. Nadien kunnen wij dit 3D ontwerp weer gebruiken om er een 3D model van te maken zodat uw toepassing weer gebruikt kan worden.
  • U heeft een bestaand onderdeel en zou hier graag een 3D tekening van willen hebben. Wij zullen in dit geval het onderdeel inscannen en de data nabewerken waarna u kunt beschikken in 3D CAD tekening, ook wel reverse engineering genoemd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze 3D scanning mogelijkheden, daarnaast zijn er nog talloze andere opties te bedenken:

Neem vooraf altijd eerst contact met ons voordat U eventueel onderdelen opstuurt!