Afdrukken

Heeft u een 3D CAD ontwerp welke u graag als tastbaar model geleverd zou willen hebben, dan kan Hulotech u adviseren in de materiaalkeuze.
Standaard maken wij gebruik van kunststof, maar wij kunnen ook modellen leveren met een metaal legering (bv. RVS, Cobalt-Chroom)

Het 3D printen van metalen objecten is een redelijk nieuwe maar ook zeer complexe techniek. Bij 3D metaal printing wordt als basismateriaal metaalpoeder gebruikt.

                                                      

De 3D printer verhit plaatselijk de poeder met een laser of electron beam, middels deze methode zijn extreem complexe objecten te maken. 
Daar waar conventionele metaalbewerkingstechnieken als bv. CNC frezen hun beperking hebben, geeft 3D metaal printen bijna onbegrensde mogelijkheden qua design.

De metaal 3D printing technologie heeft de laaste jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt qua printsnelheid, kwaliteit en oppervlakte structuur. 
3D Metaal printing wordt op dit moment veelal toegepast in de medische- en luchtvaartindustrie. De fysieke eigenschappen zijn voor 99,9% gelijk aan de standaardeigenschappen van metalen.                                  

 

In veel gevallen dienen de geprinte 3D objecten nog na behandeld te worden, ook dit kunnen wij voor U verzorgen.

3D Metaal printers werken met digitale CAD bestanden met de extensie .STL, Bijna alle 3D tekenpakketen hebben standaard deze export mogelijkheid. Klik hier voor uitleg hoe de juiste export vanuit uw tekenpakket gegenereerd kan worden.

U kunt uw STL bestand + controle tekening met enkele maatvoeringen sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna u een passende offerte ontvangt.
Heeft U hulp nodig? vraag het ons middels de Contact pagina.

3D Ontwerp Service:
Heeft U wel een idee voor een mooi product maar geen kennis van 3D ontwerp software? Wij helpen U graag om uw idee om te zetten in een 3D CAD tekening, zie hiervoor onze pagina 3D Ontwerp.